ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ!

ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ-ΠΑΛΑΙΟΣ ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 2ΗΜΕΡΗ 31/10 – 01/11
**Οι ασβεστο-ανθρακικές πηγές των Λουτρών Πόζαρ, με πλούσια παροχή που φτάνει τα 650 κυβικά μέτρα την ώρα και θερμοκρασία να κυμαίνεται από 26ο C έως 37ο C, αναβλύζουν σε υψόμετρο 360-390 μ. και κατά μήκος της κοίτης του Θερμοπόταμου ή Ρέμα Νικολάου που πηγάζει από το Καϊμάκτσαλαν και διασχίζει την κοιλάδα δημιουργώντας ένα εκπληκτικό τοπίο. Στη λουτρόπολη λειτουργούν δύο υδροθεραπευτήρια. Το ιαματικό νερό διοχετεύεται μέσω αγωγών μεγάλης ροής σε ειδικά διαμορφωμένες εσωτερικές, ατομικές ή ομαδικές, πισίνες, χαμάμ, τζακούζι, σπα. Μια μεγάλη, ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα, προσφέρεται για βουτιές χειμώνα καλοκαίρι, ενώ οι πιο τολμηροί προτιμούν τους μικρούς καταρράκτες και τις φυσικές αχνιστές λιμνούλες δίπλα στο ποτάμι.
Το σκηνικό γύρω από τα λουτρά είναι απλά υπέροχο! Οργιώδης βλάστηση∙ πανύψηλα αιωνόβια δέντρα∙ απόκρημνες πλαγιές και θεόρατοι βράχοι συνθέτουν ένα φυσικό έργο απαράμιλλης ομορφιάς.

**O Παλαιός Άγιος Αθανάσιος ή Τσέγανη είναι ένας παραδοσιακός οικισμός στους πρόποδες του όρους Βόρας ή Καϊμάκτσαλαν, στην κορυφή Πιπερίτσα, δίπλα στη λίμνη Βεγορίτιδα σε υψόμετρο 1.200 μέτρων.
Ο διατηρητέος οικισμός του Αγίου Αθανασίου χτίστηκε στα τέλη του 16ου αιώνα και κατοικούνταν ως τα τέλη της δεκαετίας του 1980. Τότε, οι κάτοικοί του τον εγκατέλειψαν και εγκαταστάθηκαν στο νέο χωριό, 6 χλμ πιο κάτω.
Η παραδοσιακή μακεδονίτικη αρχιτεκτονική του Αγίου Αθανασίου βασίζεται στην πελεκητή πέτρα και το ξύλο. Τα πέτρινα σπίτια του οικισμού με τις θαυμάσιες κεραμοσκεπές είναι ο λόγος για τον οποίο ο Άγιος Αθανάσιος ονομάζεται και “Πέτρινο Χωριό”.
** Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας
** Συνοδός-Αρχηγός του γραφείου μας
** 1 διανυκτέρευση με πρωινό σε ξενοδοχείο στο Λουτράκι Αρκιδαίας
** Φπα
• Τουριστικός Φόρος διανυκτέρευσης 1,50€
• Είσοδοι στα μουσεία.
• Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό
☎️ 2610433355 & 2614001882
📩στείλτε μήνυμα εδώ
📧με email :info@giannakouliastours.gr
📍Στο γραφείο μας Γούναρη 192
Τύπος ταξιδίου: Ημερήσια Εκδρομή
Διάρκεια: 31/10 - 01/11/2020
Μέγιστος αριθμός ατόμων: Χωρίς όριο
Περιοχή: Απόρρητο: Ελλάδα
Βαθμολόγηση: