ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ!

41ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΒΟΥΡΑΪΚΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ 06 IOYNIOY 2021
Ο Βουραϊκός ποταμός βρίσκεται στην Αχαΐα και έχει μήκος 37,5 χιλιόμετρα. Οι πηγές του βρίσκονται στον Ερύμανθο κοντά στο χωριό Πριόλιθος των Καλαβρύτων και χύνεται κοντά στο Διακοπτό.
Η κατάβαση του Βουραϊκού αφορά ουσιαστικά την διασχίση του φαραγγιού του Βουραϊκού που έχει μήκος περίπου 22 χιλιόμετρα και διαρρέεται από τον Βουραϊκό ποταμό στον οποίο και οφείλει το όνομά του. Το φαράγγι του Βουραϊκού καθώς και ορεινός όγκος του Χελμού (τα Αρόανια όρη) αποτελούν μία προστατευμένη περιοχή που χαρακτηρίζεται ως εθνικό πάρκο της Ελλάδας από το 2009. Μέσα στο φαράγγι πέρνα και ο οδοντωτός σιδηρόδρομος Διακοπτού Καλαβρύτων.
Ο οδοντωτός αποτελεί τον ορεινότερο σιδηρόδρομο της Ελλάδος. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1889 και εγκαινιάστηκε στις 10 Μαρτίου 1896. Ο σιδηρόδρομος κατασκευάστηκε με την τεχνική της οδόντωσης κατά την οποία το τρένο γαντζώνεται χρησιμοποιώντας κατάλληλα γρανάζια σε οδοντωτές σιδηροτροχιές στις διαδρομές όπου η κλίση του εδάφους υπερβαίνει το 10%. Αποτέλεσε ένα από τα δυσκολότερα έργα για την εποχή του λόγω του δύσβατου εδάφους αλλά και του μεγάλου υψομέτρου στο οποίο κατέληγε.
Η συνολική διαδρομή του οδοντωτού είναι 22 περίπου χιλιόμετρα αλλά το ομορφότερο τμήμα της διαδρομής είναι μεταξύ κάτω Ζαχλωρού και Διακοπτού και το κομμάτι αυτό όπου είναι ουσιαστικά το φαράγγι έχει μήκος 13 χιλιόμετρα.
Η κατάβαση του Βουραϊκού γίνεται κατά μήκος των γραμμών του οδοντωτού σιδηρόδρομου και έχει χαρακτηριστεί ως η θεαματικότερη σιδηροδρομική γραμμή των Βαλκανίων. Το μονοπάτι που ακολουθούμε έχει σηματοδοτηθεί με σύμβολα του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4 που χρησιμοποιείται από πεζοπόρους έλληνες και ξένους. Πρόκειται για την ίδια διαδρομή δίπλα στις γραμμές του τρένου που παλιά χρησιμοποιούνταν από τους κατοίκους της περιοχής.
Καθώς κατεβαίνεις στο φαράγγι και περπατάς πάνω στις κροκάλες των γραμμών του τρένου θα δεις το τοπίο να εναλλάσσεται σε γέφυρες, σήραγγες, τούνελ, καταρράκτες, ποτάμι ενώ πάντα θα είσαι περιτριγυρισμένος από τη φύση. Μια φύση που ταυτόχρονα θα σε τρομάξει αλλά και θα σε γοητεύσει με την απίστευτη ομορφιά της.

TIPS:Φρόντισε να έχεις μαζί σου καπέλο και αντηλιακό .
Πάρε μαζί σου νερό και σνάκ.
Αν έχεις μαζί σου μπατόν θα σε βοηθήσουν και θα σε ξεκουράσουν στο περπάτημα χωρίς όμως να κρίνονται απαραίτητα.
Προτίμησε να φορέσεις ένα ορειβατικό μποτάκι που θα προστατεύει τον αστράγαλο σου και θα έχει χοντρή σόλα καθώς το περπάτημα πάνω στις κροκάλες – χαλίκια που έχουν οι σιδηροδρομικές γραμμές – θα προκαλέσει πόνο στα πέλματα σου.
ΤΙΜΗ/ΑΤΟΜΟ : 12€
-Μεταφορά με σύγχρονο πούλμαν του γραφείου μας
-ΦΠΑ
-Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους,
- Προσωπικά έξοδα
-Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.
✅Για περισσότερες πληροφορίες & κράτηση θέσεων
☎️ 2610433355 & 2614001882
📩στείλτε μήνυμα εδώ
📧με email :info@giannakouliastours.gr
📍Στο γραφείο μας Γούναρη 192
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ !!
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΑΜΕΣΑ !!!!
Τύπος ταξιδίου: Ημερήσια Εκδρομή
Διάρκεια: 1
Μέγιστος αριθμός ατόμων: Χωρίς όριο
Περιοχή: Απόρρητο: Ελλάδα
Βαθμολόγηση: