ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ!

ΠΟΛΥΗΜΕΡΗ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ-ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΕΔΕΣΣΑΣ -ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ-ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ 15-17/10/2021  
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Η Θεσσαλονίκη μια σύγχρονη μεγάλη πόλη, με πάνω από 1 εκατ. κατοίκους, είναι το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Βόρειας Ελλάδας. Βρίσκεται σε μια εύφορη γη που αναπτύσσεται γύρω από τα ποτάμια Αξιό, Γαλλικό και Λουδία, τις λίμνες Κορώνεια και Βόλβη, αλλά και τις θάλασσες του Θερμαϊκού και του Στρυμονικού Κόλπου. Κατοικείται από τα προϊστορικά χρόνια και στην περιοχή υπάρχουν ίχνη ζωής από εκείνη την εποχή.
Την πόλη ίδρυσε το 315 π.Χ. ο βασιλιάς των Μακεδόνων Κάσσανδρος, γιος του στρατηγού Αντίπατρου που άφησε σαν επιμελητή στην Μακεδονία ο Μέγας Αλέξανδρος, όταν τόλμησε τη μεγάλη εκστρατεία του στην Ασία. Ο Κάσσανδρος, αφού κυριάρχησε στη μάχη των διαδόχων, παντρεύτηκε την ετεροθαλή αδερφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τη Θεσσαλονίκη, και ίδρυσε προς τιμήν της την πόλη, ενώνοντας 26 μικρούς οικισμούς, που υπήρχαν εκεί γύρω.
Τα διαφορετικών περιόδων πολυάριθμα μνημεία της, που σώζονται σήμερα στην πόλη σε μια σπάνια και γοητευτική συνύπαρξη, αποτυπώνουν με τον εμφατικότερο τρόπο αυτή τη διαχρονικά πολυπολιτισμική και κοσμοπολίτικη φυσιογνωμία της.

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΕΔΕΣΣΑΣ
Οι καταρράκτες θεωρούνται από τα πιο εντυπωσιακά φαινόμενα της φύσης. Ο τόπος όπου μπορείτε να θαυμάσετε το μεγαλείο τους στην Ελλάδα είναι αναμφισβήτητα η πόλη της Έδεσσας. Η πρωτεύουσα της Πέλλας - από τα ωραιότερα οικιστικά σύνολα της Μακεδονίας - έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά της με τους καταρράκτες, το κορυφαίο αξιοθέατο της πόλης.
Σχεδόν σε κάθε γωνιά της Έδεσσας θα διασχίσετε κανάλια πάνω από μικρά γεφυράκια. Σχεδόν παντού θα σας συντροφεύει ο ήχος των νερών σαν μόνιμη μελωδική υπόκρουση. Άλλοτε ήρεμος και κελαριστός, άλλοτε ορμητικός και ασυγκράτητος. Φυσικός δημιουργός ο ποταμός Εδεσσαίος, του οποίου τα νερά διασχίζουν την πόλη προτού χυθούν ορμητικά στους καταρράκτες.
Έως τα τέλη του 14ου αιώνα, ο κύριος όγκος νερού συγκεντρωνόταν σε μία μικρή λεκάνη στα δυτικά της πόλης. Τότε τα νερά, εξαιτίας κάποιου γεωλογικού φαινομένου, διέρχονταν από την πόλη και ξεχύνονταν θεαματικά από το βράχο της, με συνέπεια να δημιουργηθούν πολλά μικρά ποτάμια και παράλληλα να εξαφανιστεί η λίμνη απ' όπου προήλθαν. Πολλοί περιηγητές του 17ου και 18ου αιώνα αποτυπώνουν την εικόνα της πόλης ως ένα βράχο απ’ όπου έπεφταν πολλοί καταρράκτες.
Για πολλές δεκαετίες η πρόσβαση στο σημείο, όπου σήμερα οι φωτογραφικές μηχανές «παίρνουν φωτιά», ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. Λίγο η απότομη εδαφική κλίση, λίγο η οργιώδης βλάστηση, καθιστούσαν το υπέροχο θέαμα σχεδόν απαγορευτικό. Η ανάδειξη της περιοχής ξεκίνησε το 1942, από τους Γερμανούς, όπου με την εργασία των ντόπιων κατασκευάστηκαν λιμνούλες και παρτέρια. Η ανάπλαση ολοκληρώθηκε από το Δήμο τη δεκαετία του ’60.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Από τις ομορφότερες πόλεις της βόρειας Ελλάδας, πλαισιωμένη από τα επιβλητικά βουνά Γράμμο και Βίτσι, η φημισμένη πόλη των γουναράδων, αντικατοπτρίζεται αιώνες τώρα στα ασάλευτα νερά της λίμνης Ορεστιάδας. Χτισμένη αμφιθεατρικά, πάνω σε μια στενή χερσόνησο, ξελογιάζει τους επισκέπτες με τα αστείρευτα κάλλη της, την αρχοντιά και τη γαλήνια αύρα της.
Στην απέναντι όχθη της λίμνης, ένα ακόμη τμήμα της ιστορίας σε περιμένει να το βρεις... ή να σε βρει. Είναι ο λιμναίος προϊστορικός οικισμός του Δισπηλιού, ολόκληρος ένα υπαίθριο μουσείο αφιερωμένο στη ζωή των προγόνων μας 7.500 χρόνια πριν!Ένα συγκλονιστικό θέαμα που δεν έχει ξεδιπλώσει ακόμη όλη τη γοητεία του, αφού οι ανασκαφές βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη.
TIMH/ATOMO:115€
ΔΙΑΦΟΡΆ ΜΟΝΌΚΛΙΝΟΥ:40€
• Μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας
• Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης με πρωινό
• Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας.
• Φ.Π.Α.
• Τουριστικός Φόρος διανυκτέρευσης 1,50€
• Είσοδοι στα μουσεία.
• Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό
✅Για περισσότερες πληροφορίες & κράτηση θέσεων
☎️ 2610433355 & 2614001882
📩στείλτε μήνυμα εδώ
📧με email :info@giannakouliastours.gr
📍Στο γραφείο μας Γούναρη 192
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ !!
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΑΜΕΣΑ !!!!
Τύπος ταξιδίου: Ημερήσια Εκδρομή
Διάρκεια: 15-17/10/2021
Μέγιστος αριθμός ατόμων: Χωρίς όριο
Περιοχή: Απόρρητο: Ελλάδα, Θεσσαλονίκη
Βαθμολόγηση: