EnglishGreek
EnglishGreek

ΚΟΝΙΤΣΑ-ΤΣΕΠΕΛΟΒΟ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΜΕ ΗΜΙ/ΦΗ 25-27/02/23

ΠΥΡΣΟΓΙΑΝΝΗ – ΚΟΝΙΤΣΑ- ΓΕΦΥΡΙ ΚΟΚΚΟΡΗ  – ΤΣΕΠΕΛΟΒΟ – ΑΝΩ ΠΕΔΙΝΑ ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΗ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Τιμή Συμμετοχής

210,00€

Επιπλέον επιβάρυνση

μονόκλινου 60,οο€  ΜΟΝΟ κατόπιν ζήτησης και εφόσον υπάρχει διαθέσιμο

Τοποθεσία Αναχώρησης & Επιστροφής

Πάτρα

Ώρα Αναχώρησης

7.00 π.μ

Η τιμή περιλαμβάνει

Η τιμή ΔΕΝ περιλαμβάνει

Γενικά

Η επικύρωση των θέσεων γίνεται μόνο κατόπιν προκαταβολής ποσού 100,οο€ κατ’ άτομο!
Η εξόφληση θα πρέπει να γίνει  πριν την αναχώρηση οποιαδήποτε εκδρομής!

ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ : 
Για ακύρωση  έως και δύο μέρες πριν την  αναχώρηση της εκδρομής  υπάρχουν ακυρωτικά 100% και θα πρέπει να καταβληθεί στο γραφείο εξολοκλήρου το ποσό συμμετοχής της εκδρομής εκτός και αν ο πελάτης αντικαταστήσει ο ίδιος τη θέση με άλλο άτομο

 

Συγκέντρωση και αναχώρηση ώρα 07:00 πρωινή για Ρίο – Αντίρριο – Ιονία οδό  –Μπιζάνι. Στάση για το πρωινό μας καφεδάκι 30 λεπτά και συνεχίζουμε για Κόνιτσα – Σαραντάπορο – Πυρσόγιαννη. Επίσκεψη στο πολύ γραφικό και παραδοσιακό χωριό με τα πετρόχτιστα σπίτια και τα λιθόστρωτα καλντερίμια, χτισμένο στη πλαγιά της οροσειράς του Γράμμου σε υψόμετρο 840μ. , με θέα την κοιλάδα του Σαραντάπορου . Είναι από τα σημαντικότερα Μαστοροχώρια της Ηπείρουγνωστή για τους τεχνίτες της πέτρας που από τον 16ο αιώνα περίπου μέχρι τα μέσα του 20ου αι. ταξίδευαν οργανωμένοι σε ομάδες εντός και εκτός Ελλάδας και δημιουργούσαν υπέροχα αρχιτεκτονήματα όπως γεφύρια, σχολεία, μονές, εκκλησίες, καμπαναριά, ξωκλήσια, νερόμυλους, νεροτριβές, ελαιοτριβεία κ.ά.  Η τέχνη τους είχε ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα και είχε φτάσει στην Περσία, την Τουρκία, την Αιθιοπία, την Αίγυπτο, το Κονγκό, τη Γαλλία και την Αμερική. Παραμονή για βόλτα και φαγητό και στη συνέχεια αναχώρηση για Κόνιτσα , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο  και το βράδυ θα έχουμε το Καζάνεμα τσίπουρου και το δείπνο στο ξεν/χείο, διαν/ση.

 

 

Πρωινό και αναχώρηση ώρα 09:00 για το κεντρικό Ζαγόρι. Πρώτη μας στάση θα είναι στο Γεφύρι του Κόκκορη το εντυπωσιακό γεφύρι του Ζαγορίου, ένα από τα πιο όμορφα και καλοδιατηρημένα γεφύρια της Ηπείρου που αποτελεί δείγμα της χαρακτηριστικής ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής και της άριστης μαεστρίας των μαστόρων της πέτρας . Ολιγόλεπτη παραμονή για φωτογραφίες . Συνεχίζουμε για το γραφικό Τσεπέλοβο, πατρίδα της Μαρίκας Κοτοπούλη, χτισμένο στο επιβλητικό υψόμετρο των 1.080 μέτρων, στις πλαγιές της Καζάρμας κι έχει επισήμως χαρακτηριστεί ως παραδοσιακός οικισμός φιλοξενώντας πολλά κτήρια που έχουν κριθεί διατηρητέα.  Ελεύθερος χρόνο για βόλτα , καφέ ή τσιπουράκι. Μετά από σχετική παραμονή αναχώρηση για ένα σπουδαίο χωριό του Δυτικού Ζαγορίου , τα Άνω Πεδινά, χτισμένο σε υψόμετρο 960μ. με τα πανέμορφα καλοδιατηρημένα αρχοντικά και την Λαμπριάδειος οικοκυρική σχολή όπου τα κορίτσια διδάσκονταν ταπητουργία, υφαντική, κέντημα και ραπτική, ενώ ταυτόχρονα διδάσκονταν και τα μαθήματα της εγκύκλιας εκπαίδευσης . Το χωριό είναι ανακηρυγμένος παραδοσιακός οικισμός, καθώς διατηρεί τη χαρακτηριστική ζαγορίτικη αρχιτεκτονική.  Χρόνος για βόλτα στο χωριό και φαγητό. Στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση. Το βραδάκι θα παρακολουθήσουμε  το αποκριάτικο έθιμο  της Τζαμάλας «Κάψιμο του Δένδρου» ένα έθιμο με παλιοχριστιανικές ρίζες που ανάγονται στην πυρολατρεία της αρχαιότητας και που συγκεντρώνονται μικροί και μεγάλοι χορεύοντας και διασκεδάζοντας γύρω από την μεγάλη φωτιά. Στην συνέχεια θα δειπνήσουμε και θα διασκεδάσουμε όλοι μαζί στο ξεν/χείο με αυτοσχέδιο γλεντάκι και καλή διάθεση!!!

 

 

 

Πρωινό και αναχώρηση με τις αποσκευές μας για επίσκεψη στο πέτρινο τοξωτό γεφύρι του Αώου, εξαιρετικό έργο αρχιτεκτονικής του Ζιώγα Φρόντζο (ένας αγράμματος λαϊκός τεχνίτης)  το 1869.  Συνεχίζουμε για την Μονή Μολυβδοσκέπαστης αφού πρώτα περάσουμε από το Χάνι Μπουραζάνι εκεί όπου ενώνονται τα 3 σπουδαία ποτάμια της Ηπείρου , ο Αώος, ο Βοϊδομάτης και ο Σαραντάπορος. Επίσκεψη – ξενάγηση  στη Μονή και στη συνέχεια αναχώρηση για το ακριτικό χωριό Μολυβδοσκέπαστο , χτισμένο στις Ανατολικές πλαγιές του όρους Νεμέρτσικα και λίγα μόλις εκατοντάδες μέτρα από την Αλβανία. Η Διπαλίτσα, όπως ονομαζόταν παλιά, υπήρξε από την αρχαιότητα συγκοινωνιακός κόμβος και  σημαντικό οικονομικό και διοικητικό κέντρο. Πολλοί από τους κατοίκους του ήταν έμποροι και αποδημούσαν στη Μολδοβλαχία και την Πόλη. Εδώ μπορούμε να περπατήσουμε μέχρι τον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων . Σχετική παραμονή για φωτογραφίες και στη συνέχεια στη πλατεία του χωριού θα κάνουμε το καθιερωμένο πικ νικ του γραφείου μας με σαρακοστιανά εδέσματα και ουζάκι. Αναχώρηση για τη πόλη των Ιωαννίνων. Ελεύθεροι για βόλτα, φαγητό ή καφέ. Έπειτα από καθορισμένη ώρα αναχώρηση για την επιστροφή στη πόλη μας με μία ενδιάμεση στάση καθ’ οδόν.

 

Σημείωση ! Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος χωρίς βέβαια παραλήψεις .

 

Η χρήση μάσκας εντός του λεωφορείου είναι υποχρεωτική

Φωτογραφίες

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

© 2023 All rights reserved. Designed by istoselida.site

Ενοικιάσεις λεωφορείων-Μεταφορές

Αναλαμβάνουμε κάθε είδους μεταφοράς προσώπων όπως προσωπικό εταιρειών, αθλητικών σωματείων, συλλόγων, ομάδων τουριστών, ΚΑΠΗ, δημοσίων οργανισμών, σχολείων, εργοστασίων, από και προς αεροδρομίων, λιμανιών, σιδηροδρομικών σταθμών, κτλ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

+30 2610433355

+30 2614001882

+30 6972314140

Γούναρη 192, Πάτρα Τ.Κ. 26226, Αχαϊα

info@giannakouliastours.gr

MH.ΤΕ. 0414Ε60000070501

Ενοικιάσεις λεωφορείων-Μεταφορές

Αναλαμβάνουμε κάθε είδους μεταφοράς προσώπων όπως προσωπικό εταιρειών, αθλητικών σωματείων, συλλόγων, ομάδων τουριστών, ΚΑΠΗ, δημοσίων οργανισμών, σχολείων, εργοστασίων, από και προς αεροδρομίων, λιμανιών, σιδηροδρομικών σταθμών, κτλ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

+30 2610433355

+30 2614001882

+30 6972314140

Γούναρη 192, Πάτρα Τ.Κ. 26226, Αχαϊα

info@giannakouliastours.gr

MH.ΤΕ. 0414Ε60000070501

© 2023 All rights reserved. Designed by istoselida.site